Trajecten

Youth 4 Change

Uniek tweejarig uitwisselingstraject rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Youth 4 Change is een tweejarig intercultureel uitwisselingstraject waarbij jongeren uit België en een partnerland zich inzetten voor positieve verandering in hun schoolomgeving – en hierover uitwisselen. 

In het eerste jaar ligt de nadruk op het opzetten van ‘miniprojecten’ rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Maar we zetten de leerlingen niet zómaar aan het werk. We gaan in op de persoonlijke ‘comfortzone’ van de jongeren – en zoomen in op hun talenten en verschillende vormen van intelligentie. Het project start tegelijkertijd in een partnerland, waarmee de leerlingen in het eerste jaar virtueel uitwisselen rond deze burgerschapsinitiatieven. 

In het tweede jaar volgt een subgroep van ‘ambassadeur-leerlingen’ thematische workshops rond onder meer internationale samenwerking, normen en waarden en interculturaliteit. Tijdens de vakantie reist deze groep naar het partnerland voor een interculturele ontmoeting met de partnerschool. Na deze ontmoeting brengen de ambassadeurs hun ervaringen terug de school in. 

Accept privacy
Accept privacy