Trainingen

Interculturaliteit

“Mijn verhaal, jouw verhaal, ons verhaal”

Bij VIA Don Bosco zijn we overtuigd van de rijkdom van interculturaliteit (als je dit leest, ben je dat waarschijnlijk ook). We hoeven niet ver te reizen om dit te ervaren. Onze hoofdstad Brussel is immers één van de meest kosmopolitische steden ter wereld; ze telt ongeveer 182 nationaliteiten en er worden meer dan honderd talen gesproken. Maar ook op andere plaatsen in België leven mensen uit veel verschillende culturen samen. 

Op onze scholen zien we dat ook: leerlingen met uiteenlopende achtergronden en profielen zitten samen in de klas. Deze diversiteit – of juist het gebrek eraan – kan op school voor zowel positieve als negatieve situaties zorgen. Als diversiteit als een bedreiging voelt – en leerlingen of leerkrachten in termen van ‘zij’ en ‘wij’ gaan denken – kan dit stereotypes, vooroordelen, discriminatie en groepsconflicten aanwakkeren. Bij VIA Don Bosco vieren we het verrijkende aspect van diversiteit – en gaan we op zoek naar een nieuw ‘wij’ gevoel dat onze verschillen overstijgt. 

Spreekt dit jou aan? Wil je je ervaringen delen, methodologieën ontdekken en hands- on tools verkennen die nuttig kunnen zijn om van diversiteit een meerwaarde te maken? Dan is onze gloednieuwe cursus ‘Interculturaliteit’ precies wat je nodig hebt! Samen bespreken we de verschillende perspectieven en leren we hoe we uiteindelijk samen sterker staan – met elk onze eigen bijzonderheden. 

De eerste trainingssessies zijn gepland voor het begin van het eerste semester van 2023-2024.

Accept privacy
Accept privacy